STÅL

STÅL er et af de mest almindelige materialer i piercing brancen i dag, og det er der flere gode grunde til. Nogle af de primære grunde er bl.a. materialets pris, dens evne sammen med menneskekroppen, samt mulighed for at lave flotte designs.

Grunden til at STÅL, nu også kan bruges til nye piercinger, er pga. en proces kaldet mikropolering. Ved en mikropolering, sikrer man sig nemlig at STÅLET ingen nikkel frigiver.

Der er i STÅL spor af nikkel. Spor af nikkel findes der stort set, i alt vi ejer i dag. F.eks. er der også spor af nikkel i de skalpeller som benyttes på landets hospitaler. Spor af nikkel er nemlig IKKE det samme, som et højt frigivende indhold af nikkel. Der er i nikkel stort set alle metaller, inkl. 12 karat guld og rent sterlingsølv, er det måden som materialet fastholder nikkel på som er vigtigt.

STÅL frigiver ikke nikkel, eller dvs. at det frigiver, så utroligt lidt, at det bl.a. er godkendt af EU til brug i piercinger, da man af STÅL ikke kan udvikle nikkelallergi.

Mængden af nikkel i STÅL man laver smykker af, er lavere end det der findes i rent sterlingsølv.

I Danmark skal vi overholde EU’s regler for frigivelsen af nikkel i smykker, som bruges under eller i tæt kontakt med huden. EU’s regler dikterer hvor meget nikkel, der må frigives i huden, og hvis du selv vil teste dette, kan man købe nikkeltestere på alle apotekter og få det afprøvet.

STÅL smykker kan steriliseres, mister ikke farven, samt ruster ej. Skulle misfarvning ske, bør det kun være pga. skidt som kan renses væk igen.

Det anbefales dog ikke at bruge kirurgist stål hvis man er mega multiallergiker.